מתכון מפרום של קומפנייא | קומפנייא - רשת מסעדות של אוכל ביתי

מתכונים מהמטבח שלנו

מפרום של קומפנייא

מרכיבים:

4 תפוחי אדמה גדולים מקולפים
קמח לציפוי
בלילת ביצים

מרכיבים לקציצות:

חצי ק"ג בשר צוואר טחון
100 גר' בצל מטוגן
60 גר' קוואקר
צרור פטרוזליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
בהרט
כורכום

מרכיבים לרוטב מפרום:

400 גר' רסק עגבניות
150 מל' שמן
כף מלח
רבע כפית פלפל שחור
2 ליטר מים

אופן ההכנה:

1. מכינים את מסת הקציצות: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות יחד עד  לקבלת מסה אחידה.

2. מכדררים קציצות גדולות בגודל של כ70 גר'.
3. חוצים כל תפוח אדמה לאורכו ואז חוצים שוב לאורך אך מקפידים להשאיר מחובר בקצה.
4. ממלאים את תפוחי האדמה בקציצות ושמים לב שהמילוי מגיע מקצה לקצה.
5. מקמחים את תפוחי האדמה הממולאים וטובלים בביצה. מטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע חום זהוב.
6. בקערה נפרדת, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ושופכים לתבנית אפייה.
7. מוסיפים את המפרום שטיגנו בצורה מסודרת.
8. עוטפים את התבנית היטב ומכניסים לתנור שחיממנו מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך שעה.
9. פותחים את הכיסוי, ובעזרת כף מוסיפים מהרוטב שבתבנית עוד רוטב על המפרומים עצמם ומכניסים ללא כיסוי לעוד 10 דק' נוספות.

שיתוף ב facebook
לשיתוף בפייסבוק
שיתוף ב email
שלח למייל
שיתוף ב whatsapp
שתף ב WhatsApp
שיתוף ב print
להדפסה