2 ליטר מים
4 בצלים לבנים גדולים קצוצים
צרור סלרי קצוץ
3 סלקים גדולים פרוסים
3 סלקים גדולים מגורדים גס
20 גר' סוכר
כף מלח
כפית פלפל שחור
בהרט
כף רכז רימונים
חופן עלי נענע
250 גר' בשר צלעות איכותי
2 בצלים חתוכים דק
מלח
פלפל שחור
200 גר' סולת
10 מל' שמן
כפית מלח
100 מל' מים קרים
1. מתבלים את הבשר היטב עם מלח ופלפל.
2. צורבים אותו על מחבת מכל הכיוונים, מכסים ומעבירים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 3-4 שעות (עד לריכוך מלא של הבשר).
3. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב, קוצצים את הבשר ומערביים יחד.
4. קוצצים את כל התערובת שוב ומתקנים תיבול.
5. במקביל, מכינים את הבצק: מערבבים את כל המרכיבים יחד ונותנים לתערובת לנוח למשך כחצי שעה.
6. ממלאים את הקובות:
• לוקחים כדור בצק (כ40 גר') ומניחים על יד רטובה. משטחים מעט את הבצק ובמרכזו שמים מעט מילוי בשר (כ30 גר').
• סוגרים את הבצק ויוצרים צורה של כדור.
• מניחים ישירות בתוך המרק.
1. מטגנים בצל וסלרי כחמש דק/ עד להזהבה קלה.
2. מוסיפים את הסלק הפרוס וממשיכים לטגן.
3. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את האש, ואז מוסיפים את הסלק והתבלינים.
4. לאחר כעשר דק' מוסיפים רכז רימונים ונענע.
5. מוסיפים את הקובות שהכנו במקביל לבישול נוסף למשך כחצי שעה.
שעות הפעילות:
א'-ה': 10:30-15:30
שישי: 8:00-14:00
שעות הפעילות:
א'-ה': 11:00-15:00
שישי: 8:00-14:30